Rengeteg találgatás az érkezőkről és távozókról

Sikerül a nyáron valamit kifőzni a nagy párosnak?
Sikerül a nyáron valamit kifőzni a nagy párosnak?

A Real Madrid a nyáron nagy változtatásokra készül, a pletykák szerint legalábbis nagy átalakítás lesz, de ahhoz, hogy érkezzen új játékos, távoznia is kell többeknek.

 

 

Florentino Perez az utóbbi évben bejelentette a nagy projektet, ami alapján a világ legmodernebb stadionjává alakítanák át a Santiago Bernabeu stadiont. Ehhez rengeteg pénzre van szükség, ami miatt természetesen nem szórhatja fejetlenül a pénzt világsztárokra a klub.

 

Persze nem kell félteni a Real Madridot sem, hiszen már tudni, hogy érkezik Rodrygo a támadósorba. A fiatal brazilról természetesen nem lehet tudni, mennyire lesz kezdő, mennyire lesz egyáltalán az első csapat keretében, vagy kölcsönadják. Míg a védelembe Militao helyzete talán egyértelműbb, a fiatal brazil védő már ismerkedik az európai focival egy éve és egészen jól teljesített.

De további változások is várhatók, mivel a tavaly távozó Cristiano Ronaldót nem sikerült pótolni. Zidane pedig valakit biztosan hozni akar idén a helyére, mert úgy tűnik, a jelenlegi keretből nem sikerült pótolni a világ egyik legjobb labdarúgóját. Bale lett volna erre a kiszemelt, de a walesi idén totálisan megbukott.

Az sem lenne meglepő, ha Bale-t eladná a Real Madrid, a tervek erről szólnak, de a játékos állítólag maradni szeretne. Bale árából nagyjából fedezni lehetne Hazard szerződtetését, így már nem is hangozna rosszul a belga támadó szerződtetése.

Természetesen beszélnek még Mbappé és Neymar szerződtetéséről is, de őket nagy valószínűséggel a PSG ezen a nyáron nem fog elengedni. Sőt Perez is úgy nyilatkozik, mint akiben fel sem merült, hogy megpróbálná őket leigazolni. Mindenesetre Mbappé hosszú távon megoldás lenne a klub számára, Neymar pedig ott van a top három világsztár között, bár a sérülékenysége éppen annyira lutri a klub számára, mint ahogy Bale sérülékenysége sem tett jót a madridi karrierjének.

Felmerült Ramos távozása, a csapatkapitányt nehéz lesz pótolni. Ramos ingyen menne, Kínába hívják, de Perez ingyen nem akarja engedni.

Isco is örök téma, folyamatosan van érdeklődés iránta, érte is 100 millió euró körül kaphatna a klub, ha menni akarna, vagy Zidane nem számítana rá.

Érthetetlen egy kicsit, de Lucas Vázquez neve is felmerült már a távozók között. Tény, hogy Hazard érkezése és Bale maradása esetén kevés lehetőséget kapna.

Asensio is így járhatna, de Perez is jelezte, nem tervezik eladni Asensiót és nem is érkezett megkeresés a játékosért. Állítólag Bale iránt sem volt még hivatalos megkeresés.

De távozók között lehet Keylor Navas is, kár lenne érte, de Courtois nyakára hozása megnehezítette a dolgát és rányomta a csapat hangulatára is a bélyegét ebben az idényben.

Marcelo is örök téma, gyengén teljesít, de nem tudni, meddig lesz képes olyan szinten játszani, mint amilyen a Madridban az elvárás.

Modricot tavaly az Inter vitte volna. Hiába választották meg az év legjobbjának, azért Modric sem mai fiú már, így vagy idén, de legkésőbb jövőre szinte biztosan távozni fog. Vagy eladják, vagy innen vonul vissza.

Mindenesetre, ha a Real Madrid elad több játékosát is, akkor 300 millió eurós bevételre is számíthat, hiszen még fel sem soroltuk az utóbbi két idényt a Bayernnél kölcsönben töltő Jamest, akiért 50 millió felett kaphat a Madrid, ha nem a bajorok viszik, valamint Kovacic is maradna Chelseanél.

A befolyt 300 millió euróból viszont már jelentősen erősíthet a klub. Két változat is lehet: Az egyik szerint Hazard és további kiváló labdarúgók érkeznének. A másik verzió szerint "galaktikusra" menne el a pénz, így Mbappé, Neymar is szóba kerülhet, de mostanában nem volt téma sem Kane, sem Eriksen. De Hazard is önmagában nagy erősítése lehetne a támadósornak.

 

Tags: