A Valencia otthonából kell elhozni a pontokat

Rafa Benítez sajtótájékoztató - Valencia
Rafa Benítez sajtótájékoztató - Valencia

A Real Madrid vasárnap este a 18. fordulóban a Valenciához látogat.

 

 

A Real Madrid óriási lehetőséget kapott a felzárkózáshoz, a Barcelona csak döntetlent játszott az Espanyol otthonában, a győzelem esetén a Madrid megelőzheti a katalánokat. Igaz, a Barcelona egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a többiek, a klubvilágbajnokság miatt. Az Atletico Madrid begyűjtötte a három pontot, így a tabella élére állt a városi rivális.

 

A lényeg, Cristiano Ronaldóéknak a Mestallából kell elhoznia a pontokat. Nem lesz egyszerű a feladat, ebben a bajnoki idényben még senki sem tudott nyerni a Valencia otthonában. Igaz, nem is feltétlenül megy jól nekik, sok a döntetlen, nem is véletlenül cseréltek edzőt menet közben és ült le a kispadra az egykori Manchester United játékos, Gary Neville.

A Valencia még a Barcelonával is 1-1-es döntetlenre volt képes, nem egyszerű ellenfélről lesz szó, de újra összeállhat a BBC, Bale, Benzema és Cristiano is bevetésre készen.

A keretben ráadásul helyet kap Sergio Ramos is, egyre fogynak a sérültek, Rafa Benítez végre kezdhet a teljes keretből válogatni.

 

A REAL MADRID KERETE A VALENCIA ELLEN, 18. forduló

Kapusok: Keylor Navas, Kiko Casilla, Rubén Yáñez

Védők: Varane, Pepe, Nacho, Ramos, Marcelo, Danilo

Középpályások: Kroos, James, Bale, Casemiro, Kovacic, Modric, Isco

Támadók: Cristiano Ronaldo, Lucas Vázquez, Benzema, Jesé

 

Nem tudni, hogy Jamest mennyire zavarta meg a rendőrségi ügye, kétszázzal hajtott a kolumbiai, rendőrök üldözték és nem állt meg nekik, hanem gyorsan behúzta a csíkot az edzőközpontba, büntetés vár rá.

Rafa Benítez kitért az Isco ügyre is a sajtótájékoztatón, Isco nagyszerűen edzett az utóbbi időszakban, meg is mondta neki, elégedett a teljesítményével. De azt is jelezte, 24 játékos közül csak 11-et küldhet egyszerre a pályára, a keretben csupa nagyszerű játékos készül hétről-hétre és mindig a legjobb 11-et küldi a pályára.

Rafa Benítez számára is pikáns lesz a találkozó, előző spanyol klubja a Valencia volt. 2001-2004 között dolgozott a Valenciánál. Képes volt kétszer is megtörni a Real Madrid és a Barcelona egyeduralmát a klubbal. A Valenciát 2001/02-es idényben és a 2003/04-es idényben is bajnoki címre vezette, a 2003/04-es UEFA Kupát is elhódították.

 

A találkozó vasárnap 20:30-kor kezdődik

 

Tags: