KO: Real Madrid - Rayo Vallecano 10-2

Real Madrid gólöröm a Rayo ellen
Real Madrid gólöröm a Rayo ellen

Furcsa mérkőzésen van túl a Real Madrid, nyert a csapat, mégis felemás érzésekkel lehetett megélni ezt a tízgólos gálaelőadást, pedig nem is akartak alázni annyira Ronaldóék. Lehet örülni egy ilyen győzelemnek?

 

 

Nehéz tiszta szívből örülni ennek a győzelemnek, talán nem is lehet, hiszen, ha az ellenfél egy órán keresztül kilenc emberrel focizik, az nem az igazi. A három pontnak persze lehet örülni, mert a tíz gól is három pontot ért! Nem is tudni, mit lett volna jó látni... ha feladja a Rayo? Az sportszerűtlen... ha a Real Madrid nem támad a második félidőben, csak hátul passzolgatnak? akkor meg a szurkolók lázadnak fel, nem ezt várták a pénzükért... Támadt a csapat, de fél gőzzel is simán nyertek, Bale egymaga lőtt négyet, Benzema hármat vállalt, Ronaldo kettőt lőtt, a portugál talán szívesen cserélt volna Bale-lel, vagy lőtt volna még néhányat ő is, és ez nem bántás akarna lenni, csak ő ilyen és kész... Danilo meg egyet lőtt, az elsőt, már a harmadik percben.

 

 

Már a meccs is furcsán indult, a Real Madrid egy mesteri ellentámadás végén, a harmadik percben megszerezte a vezetést, Danilo lőtt laposan a kapus hasa alatt a hálóba. De még nem is ez volt a furcsa, hanem Amaya és Jozabed két gyors gólja, a 10. és a 12. percben fordított a Rayo.

Döbbenet ülte meg a Bernabeu-t, na meg némi füttyszó harsant, talán sokan valami melegebb helyre küldték volna Benítezt, de jött a megmentő, Triugero, vagyis csak Tito, aki jó messziről csúszva érkezett a kezdőkörbe és labda helyett Kroos bokáját találta telibe. Toni a földön maradt, Ignacio Iglesias meg nem szórakozott, villant a piros. Talán erős döntés volt, de hát a megmozdulásért gondolkodás nélkül lehetett pirosat adni.

Az emberelőnyt ki is használta a Real Madrid, Bale révén egyenlített a csapat, majd a következő támadásnál meg Raúl Baena tett egy érthetetlen mozdulatot, a tizenhatoson belül csimpaszkodott bele Sergio Ramos nyakába és esés közben lerántotta egy sárgáért... de mivel volt már egy másik sárgája, jött a piros és a büntető.... Cristiano Ronaldo a jobb alsóba lőtte, Yoel rajta volt, de nem érte el a labdát. Amiért lesz még mit elemezni, ez a második kiállítás, jogos volt, vagy sem... sokadjára nézve az ismétléseket, utólag már azt mondanánk, hogy igen ez jogos sárga volt... de lehet, hogy túl sokat néztük az esetet?!

Az első félidőben még egyszer villant Bale, majd Benzema is elkezdte a gólgyártást.

A második félidőben nem állt le a csapat, előbb jött Cristiano Ronaldo, majd Bale kétszer, Bale a negyedik góljánál Ronaldónak akarta visszaadni a labdát, ezzel megköszönve az előző góljánál az előkészítést, de hiába passzolt volna a portugálhoz, a labda visszakerült elé, és az üres kapunál meg már nem illik szórakozni.

A 9. és a 10. gól Benzemáé lett, vagyis sikerült a franciaának is egy mesterhármas.

A Real Madridnak meg olyan simán sikerült a győzelem, amit nem sűrűn látni ilyen szinten. Még akkor sem, ha a világ egyik legjobb csapatáról van szó és az ellenfele a bentmaradásért küzdő Rayo Vallecano. Ez így sikerült, próbáljunk örülni neki, a három pontnak meg pláne, egy ideig megint közel került a közben klubvilágbajnokságot nyerő Barcelona. Ezt a fordulót a katalánok majd februárban pótolják.

 

REAL MADRID - RAYO VALLECANO 10-2
G.:
Danilo 3 (Bale), Bale 25 (Danilo), Cristiano Ronaldo 30 (11-es), Bale 41 (James), Benzema 48 (James), Cristiano Ronaldo 53 (James), Bale 61 (Ronaldo), Bale 70, Benzema 79 (Modric), Benzema 90 (Kovacic) ill., Antonio Amaya 10 (Roberto Trashorras), Jozabed 12 (Tito)

(A zárójelben a gólpasszt adók nevei)

 

Tags: