Real Madrid - Getafe 3-1 Sima győzelem

A Real Madrid simán nyert a Getafe ellen, jó felkészülés a PSG ellen

 

A Getafe ellen megint a kezdőben kapott helyet a BBC, a támadásokon látszott is, hogy gördülékenyebb, mint nélkülük, de látszott az is, hogy még nincs mindenki nagy formában.

Cristiano Ronaldo megtalálta a góllövő cipőjét, meg fejelt is egy gólt, Benzema rengeteget dolgozik azért, hogy a támadások jól működjenek, gyakran lép vissza és tőle indul meg az akció. Míg Bale szinte már a középpályáról indult meg gyakran és ezzel is lehetne használni a sebességét. Viszont éppen a walesin látszik, hogy nem stimmel valami, talán igazak lehetnek a távozásáról szóló pletykák? Bale szerezte meg a mérkőzés első gólját, de nem volt kirobbanó öröm az arcán.

Bale-nek Isco készített elő a 24. percben. Míg a megnyugtató gólt Cristiano Ronaldo szerezte a félidő végén, a ráadás percben. Benzema tette le neki a labdát, majd cselezte magát lövő helyzetbe és talált a kapu jobb oldalába.

A második félidő elején Rémy megkapta második sárgáját, de az emberelőny nem változtatott a képen, csak annyit, hogy még nehezebb volt eljutni a Getafe kapujához. Viszont a vendégek összehoztak egy büntetőt, a játékvezető szerint Nacho lábat ért, szerintünk szabályos volt, hiszen labdát ért, de a lényeg: Portillo a 65. percben a kapu közepébe bombázott.

Az utolsó harminc percre beállt Marcelo is, aki úgy tűnt, a PSG elleni visszavágón képes lesz a játékra. A 78. percben Marcelo tekert balról középre, Ronaldo fejjel megelőzte a védőt és a kapust is és megszerezte a csapata harmadik gólját.

Egy perccel később Ronaldo helyére Asensio állt, Marcos Llorente helyére pedig Kovacic. Várhatóan Kovacic a PSG ellen is kezdeni fog, míg Lucas Vazquez szombat este a kispadon maradt.

Érdekesség, hogy Bale végre végig játszott egy mérkőzést, Benzema is fent maradt. A franciának nagy gólhelyzete nem volt, inkább az összjátékból vette ki a részét. Azt tudjuk, hogy Zidane-nak ez fontos, a szurkolók viszont talán jobban örülnének, ha Benzema is lőné a gólokat. Viszont egyértelműen látszik, Cristiano Ronaldo nagyon szeretné, ha Benzema lelkileg jól lenne.

 

Spanyol bajnokság, 27. forduló

2018.03.03., 20:45

Real Madrid - Getafe 3-1

 

Tags: