Nem látni, mit fog lépni Zidane

Real Madrid - Zidane
Real Madrid - Zidane

Nehéz nézni a drukkereknek a vergődést, az utóbbi években nem ehhez szoktak

 

 

Zidane érkezése óta kimondottan sikerszériát él meg a Real Madrid, de ebben az idényben a klubvilágbajnoki cím mellett csak vergődés az egész.

 

Már akkor lehetett kicsit aggódni, amikor a nyáron klasszis játékosok sora távozott, többek között James, Morata, vagy Pepe és a helyükre fiatalok jöttek. Érthető volt a koncepció, hiszen sztárok nem akarnak kispadozni, meg rotálódni, míg a helyükre érkezők azért a spanyol U21-es válogatottban letettek valamit az asztalra, vagy a klubjaikban jól játszottak az utóbbi években.

Arra lehetett számítani, hogy Zidane idén is rotálni fog, erre ezt nem nagyon látjuk, ráadásul mindezt úgy teszi, hogy Cristiano Ronaldo csak a Bajnokok Ligájában képes értékelhetőt nyújtani, Benzema ugyanolyan, mint tavaly, vagyis érthetetlen, miért Moratát adták el a francia helyett. Ha meg ott van Mayoral, akkor miért nem kap több lehetőséget.

A fő probléma mégis az, hogy nem látni Zidane válaszát. Ragaszkodik a tavaly bevált taktikai felálláshoz, viszont a rotálás nem olyan erejű, mint akkor. Cristiano Ronaldo elpuskázza a lehetőségeit, de az is tény, nem olyan éles, mint tavaly. Nem csoda, hogy megint felröppentek a távozásáról szóló pletykák. Cristiano Ronaldo végig maradhat a pályán, mert érinthetetlen, viszont Benzema is sokat szenved. Természetesen nem látjuk, hogy mi folyik az edzéseken, nem tudhatjuk az igazi okokat, miért nem játszik annyit Asensio, vagy Mayoral, mint amennyit játszhatnának a formán kívüli sztárok helyett. De legalább Bale kezd visszatérni, a walesi sokat lendít a játékon.

 

 

Tags: