Végleg elszálltak a bajnoki álmok, nyert a Barcelona

A Barcelona előnye most már szinte biztosan behozhatatlan. Az állás 26 forduló után.

 

 

A 26. fordulóban behozhatatlannak tűnő előnyre tett szert a Barcelona. A katalánok 12 ponttal előzik meg a Real Madridot, ami matematikailag ugyan még behozható, de Messiék teljesítményét nézve reménytelen.

 

Az Atletico Madrid ellen megint kiderült, hogy egy védekezni jól tudó csapat ellen kevés a jelenlegi keret, vagy a taktika, ezt a szakértők dolga eldönteni, hogy mit is kellett volna tenni. Persze biztosan jó lett volna, ha a pályán van Bale, akiben van sebesség is, de ami a lényeg, Zidane is megtapasztalta, mint az elődei: kemény csapat ellen nem árt védekezni. Hiába a támadás az alapvető szellemisége a Real Madridnak, ha egy Barcelona, vagy egy Atletico Madrid ellen csak támadni, és azt sem eléggé hatékonyan, nem elég.

Na mindegy is, a lényeg, a Barcelona 66 pontos, a Sevillát verték 2-1-re, a Real Madrid meg 54 pontos. A Barcelona az első helyen áll, az Atletico a második 58 ponttal, a harmadik a Real Madrid 54 ponttal és a Villarreal is egyértelműen bejelentkezett a Bajnokok Ligája helyezésekért. A Villarreal nagyon stabil - csak 18 gólt kaptak eddig, náluk kevesebbet, 11-et, az Atletico szedett össze -, 52 ponttal a negyedik, az ötödik Sevilla csak 41 pontos.

 

Tags: